неделя, 15 август 2010 г. Публикувано от divata_airis 4 коментара » Posted in , , ,

Хер Швайнщайгер лидер сред рекламите!

Името на звездата на Байерн (Мюнхен) и германския национален отбор Бастиан Швайнщайгер е най-скъпата марка в германския футбол, след като е оценено на 20,7 милиона евро. По този начин Швайнщайгер оставя далеч зад себе си досегашния лидер в рекламите Михаел Балак, който сега остава едва на единадесето място в проучването, а преди него се нареждат някои от новите звезди на Германия като Месут Йозил, Жером Боатенг и Томас Мюлер.

Второ и трето място в проучването, изготвено в помощ на компаниите, желаещи да ползват футболистите за рекламни лица, заемат чуждестранните звезди на Бундеслигата Ариен Робен (17,5 милиона) и Франк Рибери (15,8 милиона).

"Швайнщайгер се разви много и сега е големият лидер и като игра, и като имидж. Той обаче има още много голям потенциал да вдига цената си и да заеме мястото на Михаел Балак като "крал на рекламите". Един трансфер в чужбина също доста може да му помогне в тази насока", коментира Бьорн Зандер, експерт в спортния маркетинг. 


4 коментара:

BleedingDust Says:

Горкият Балак, задминат от Йозил! ОТ ЙОЗИЛ!!! МУАХАХАХАХА! Да ти е гадно, говедо!
Иначе браво на Басти! Вдигай все повече! Ти можеш!

divata_airis Says:

Еми минат е от Йозил щото нали знаеш къде играе той? Нутела мъч? И къде са тука Арне и Ману? Ману е пермалентно в реклами на Нутела. Той е Кралят на Нутелата! Форевър!!!

BleedingDust Says:

Да, а Арне е принц! Той е Нутела принц, но Ману е кралят, естествено...
Искам цялата класация да намеря... ще е забавно. И все пак, за пръв път съжалих Балак, да се вземе под бележка!

divata_airis Says:

Сериозно? Мен напоследък ми е бая гадно за него. В смисъл, че някак под носа му свиват отбора - не им е нужен за капитан, не им тряа да им бележи голове - бб Мюлер се справя идеално и дефакто като мършаво коте го подмятат само.
Но и не съм съгласна с глупостите дето е говорил пред оня негов приятел. Да, пич, разбрахме че губиш почва под краката си, но трябва ли да обявяваш момчетата за "гейове"...И дори да са...едва ли им пречи толкова на играта след като станаха трети в света!

Публикуване на коментар